Menu

talerz jeżaNasze przedszkolaki jedzą śniadania, dwudaniowy obiad oraz podwieczorek.
Posiłki dla naszych przedszkolaków przygotowuje nam żoliborska restauracja Dom (https://www.facebook.com/DOMmadeWarszawa)
Pani Wanda pamiętając o kalendarzu sezonowości, codziennie z ogromnym sercem przygotowuje nasze posiłki korzystając ze świeżych, kupionych przez nią osobiście produktów od sprawdzonych dostawców. Nigdy nie używa żadnych ulepszaczy, konserwantów ani wzbogacających środków chemicznych. Nasze przedszkolaki dostają sycące śniadania w postaci kaszy jaglanej, owsianki z bakaliami, jajecznicy (dla niejadków tradycyjne kanapki:). W naszym przedszkolu jedzenie jest bardzo ważne, unikamy cukru, mąki pszennej (wolimy orkiszową, żytnią i razową) oraz mleka krowiego (wybieramy sojowe, ryżowe). W ramach podwieczorków zamiast tradycyjnych serwujemy ciepłe i zdrowe.
Napoje i małe przegryzki są podawane dzieciom zgodnie z ich potrzebami.
W jadłospisie uwzględniane są wszelkie alergie, diety (np. wegetariańska) i prośby rodziców.
Staramy się nie podawać dzieciom słodyczy.
Do picia preferujemy wodę, Domowe kompoty.

Przykładowy Jadłospis

Poniedziałek

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

Śniadanie

Kasza jaglana z jabłkiem/Kanapki z serem, pomidor cherry, bazylia

Owsianka z bakaliami/Kanapki
z wędliną, ogórek zielony
Jajecznica/Kanapki
z serem, pomidor cherry
Twarożek/ Kanapki z wędliną, ogórek zielony, rzodkiewka
Owsianka z bakaliami/
Kanapki z serem, pomidor cherry

Obiad

Rosół
Klopsiki z kaszą jaglaną, kiszona kapusta
Pomidorowa
Kotlet rybny, ziemniaki, sałatka z białej kapusty

Jarzynowa,
Gniocchi z sosem pomidorowym
Żurek,
Kotlet schabowy, kopytka, buraczki
Ogórkowa,
Naleśniki z jabłkiem

Podwieczorek

Mini pizza z mozzarellą i sosem pomidorowym
Ryż z jabłkiem
Domowe grzanki Racuchy z jabłkiem Tarta z gruszkami